Od 1. července funguje e-shop IDS JMK. Prodává předplatní jízdenky přiřazené k bankovním kartám

Měsíční, čtvrtletní, roční nebo třeba i jednodenní elektronickou předplatní jízdenku pro všechny linky Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (IDS JMK) včetně linek městské dopravy v Brně si od dnešního dne (1. července) mohou lidé koupit na internetu, a rovnou si ji nechat přiřadit k bezkontaktní bankovní kartě. Poslouží jim k tomu nový elektronický obchod na adrese eshop.idsjmk.cz, který od prvního dne letních prázdnin nabízí cestujícím kromě nákupu předplatních jízdenek i možnost zkontrolovat si množství peněz proježděných v brněnské městské dopravě nebo zaplatit pokutu udělenou revizorem KORDIS JMK.


„Se spuštěním e-shopu jsme se zase o krok přiblížili úplnému elektronickému odbavení cestujících v rámci IDS JMK. Tedy k situaci, kdy se při cestování po jižní Moravě obejdete bez hotovosti a průkazek, pouze s bezkontaktní bankovní kartou, mobilním telefonem nebo chytrými hodinkami“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák s tím, že zprovoznění internetového obchodu předcházela ještě modernizace webových stránek IDS JMK, jejichž novou podobu si cestující užívají již od začátku týdne.

Díky propojení s Dopravním zúčtovacím centrem (DZC) je přihlášení do e-shopu jednoduché a obchod také nabízí celou řadu dalších funkcí. „Díky propojení se společným DZC si také lidé budou moci zkontrolovat, kolik peněz zaplatili za jednorázové elektronické lístky koupené ve validátorech v brněnské dopravě, nebo zaplatit případnou pokutu udělenou revizorem na regionálních linkách. Pokud si člověk navíc potvrdí trvalou platbu, nikdy už si nezapomene předplatní jízdenku koupit. Obnoví se automaticky,“ shrnul Hanák. Cestující se zaregistrují jednoduše přes e-mail, Facebook nebo Google+.

Kromě přiřazení předplatní jízdenky mohou cestující využít bezkontaktní bankovní kartu i pro uhrazení jednorázového lístku. Ve většině regionálních autobusů jsou již nainstalovány pokladny umožňující platbu kartou, stejně tak lze platit kartou na nádražích a u průvodčích. Ve vozidlech DPMB je nyní od 1. července nově možné koupit kompletní sortiment jednorázových jízdenek i na více zón. „S instalacemi pokladen v regionálních autobusech pokračujeme a brzy by měly být cestujícím k dispozici ve všech regionálních spojích. Pro každého, kdo by měl k e-shopu, bezkontaktním platbám a elektronickému odbavení cestujících v regionální dopravě jakýkoliv dotaz, jsme navíc k 1. červenci otevřeli kontaktní centrum na brněnském hlavním nádraží. Lidé jej najdou v podchodu z odjezdové haly na místě, kde dříve bývaly noční pokladny. Jeho zázemí navíc budeme dál zlepšovat a modernizovat,“ uvedl Jiří Horský, ředitel společnosti KORDIS JMK, která koordinuje IDS JMK. Podle Horského by mělo v průběhu prázdnin navíc začít fungovat i druhé kontaktní centrum, a to v Břeclavi.




portret Roman Hanak

Roman HANÁK


Jako náměstek hejtmana Jihomoravského kraje dělá Roman Hanák, co může, aby se lidem po jižní Moravě pohodlně a bezpečně cestovalo. Z pozice předsedy Krajského výkonného výboru pak ručí za to, že vše v jihomoravské ČSSD šlape tak, jak má. Pořád také pracuje pro své rodné Kobeřice, kde je starostou. A navíc i bloguje. O regionu, dopravě, politice... Prostě o věcech, které ho zajímají, kterým rozumí a které každý den řeší.

  Nadcházející akce:

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející kalendar-akci.


obalka  NEWSLETTER
newsletter
newsletter

Newsletter

Děkuji Vám za zájem o odběr mého newsletteru. Asi Vás stejně jako mě zajímá pohodlná a bezpečná doprava v Jihomoravském kraji, dění v sociální demokracii nebo v Kobeřicích u Brna, kde starostuji. Přesně o tom Vás budu informovat. A nebojte, také nesnáším spam. Zprávu ode mě proto čekejte maximálně jednou za čtrnáct dní.

* povinné udaje
* E-mail:
Jméno:
Příjmení:
Město: