K řidičům IDS JMK míří ochranné roušky a respirátory

Přes 5 300 respirátorů FFP2 a 14 100 roušek poputuje v následujících hodinách k řidičům autobusů Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (IDS JMK), kteří v první linii dnes a denně vozí Jihomoravany za prací a důležitými povinnostmi. Ochranné pomůcky, které na jižní Moravu dorazily prostřednictvím Asociace krajů, aktuálně rozváží krajští úředníci na centrály jednotlivých dopravců v regionu. Řidiči by je tak měli mít při své práci k dispozici nejpozději zítra (26. března).

„Velmi si cením odvahy řidičů Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje, kteří i přes pochopitelnou nervozitu z koronaviru dál pomáhají Jihomoravanům dostat se tam, kam potřebují. Jsem proto rád, že část ochranných pomůcek, které dorazily na jižní Moravu, můžeme nasměrovat i k nim. Od zítřka budou moci využít přibližně dvacet tisíc respirátorů a roušek, které pomohou chránit řidiče samotné a zprostředkovaně i cestující,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Dopravu na autobusových linkách IDS JMK aktuálně zajišťuje 21 dopravců.




portret Roman Hanak

Roman HANÁK


Jako náměstek hejtmana Jihomoravského kraje dělá Roman Hanák, co může, aby se lidem po jižní Moravě pohodlně a bezpečně cestovalo. Z pozice předsedy Krajského výkonného výboru pak ručí za to, že vše v jihomoravské ČSSD šlape tak, jak má. Pořád také pracuje pro své rodné Kobeřice, kde je starostou. A navíc i bloguje. O regionu, dopravě, politice... Prostě o věcech, které ho zajímají, kterým rozumí a které každý den řeší.

  Nadcházející akce:

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející kalendar-akci.


obalka  NEWSLETTER
newsletter
newsletter

Newsletter

Děkuji Vám za zájem o odběr mého newsletteru. Asi Vás stejně jako mě zajímá pohodlná a bezpečná doprava v Jihomoravském kraji, dění v sociální demokracii nebo v Kobeřicích u Brna, kde starostuji. Přesně o tom Vás budu informovat. A nebojte, také nesnáším spam. Zprávu ode mě proto čekejte maximálně jednou za čtrnáct dní.

* povinné udaje
* E-mail:
Jméno:
Příjmení:
Město: