Kraj pomůže dovybavit břeclavské dopravní hřiště

Na břeclavském dopravním hřišti se už děti nebudou muset učit teorii zavřené v učebně. Když to počasí dovolí, budou moci absolvovat výuku i venku pod zastřešenou pergolou, kterou pomůže financovat Jihomoravský kraj. Dotaci přesahující 430 tisíc korun dnes na svém zasedání (30. září) schválili krajští radní. Její udělení ještě bude muset potvrdit zastupitelstvo.

Břeclavi pomůžeme dodláždit venkovní nezpevněné plochy a postavit u hřiště zastřešenou pergolu. Kromě možnosti venkovní výuky se tím též zvýší kapacita hřiště pro konání soutěží a osvětových činností z oblasti dopravy“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Kraj už v minulosti na břeclavské hřiště přispěl přes 2,6 milionu korun. V areálu bývalého cukrovaru díky tomu vznikl moderní areál včetně světelné signalizace. „V minulosti jsme pomohli například i s nákupem nových kol, koloběžek a odrážedel,“ připomenul Hanák a dodal, že se podle něj jedná o velmi smysluplně vynaložené peníze, díky kterým se děti naučí pravidlům a zákonitostem pohybu na silnici.




portret Roman Hanak

Roman HANÁK


Jako náměstek hejtmana Jihomoravského kraje dělá Roman Hanák, co může, aby se lidem po jižní Moravě pohodlně a bezpečně cestovalo. Z pozice předsedy Krajského výkonného výboru pak ručí za to, že vše v jihomoravské ČSSD šlape tak, jak má. Pořád také pracuje pro své rodné Kobeřice, kde je starostou. A navíc i bloguje. O regionu, dopravě, politice... Prostě o věcech, které ho zajímají, kterým rozumí a které každý den řeší.

  Nadcházející akce:

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející kalendar-akci.


obalka  NEWSLETTER
newsletter
newsletter

Newsletter

Děkuji Vám za zájem o odběr mého newsletteru. Asi Vás stejně jako mě zajímá pohodlná a bezpečná doprava v Jihomoravském kraji, dění v sociální demokracii nebo v Kobeřicích u Brna, kde starostuji. Přesně o tom Vás budu informovat. A nebojte, také nesnáším spam. Zprávu ode mě proto čekejte maximálně jednou za čtrnáct dní.

* povinné udaje
* E-mail:
Jméno:
Příjmení:
Město: