Jihomoravský kraj postupuje ve snaze zprovoznit silnici mezi Dolními Věstonicemi a Pavlovem

Více než 3 roky je kvůli sesuvům půdy silnice III. třídy z Dolních Věstonic do Pavlova neprůjezdná. Protože v minulosti Dolní Věstonice opakovaně neuspěly u Ministerstva životního prostředí ČR se žádostí o dotaci na opravu vozovky a stabilizaci svahů z programu na likvidaci škod po živelních pohromách roku 2014, rozhodl se do řešení situace aktivně zapojit Jihomoravský kraj. Na svém dnešním zasedání proto krajští radní schválili podpis smlouvy o převodu investorství s obcí Dolní Věstonice a zelenou dali také vypsání zakázky na projektovou dokumentaci pro provedení stavby.

„To, že je silnice dlouhodobě neprůjezdná, nejen že komplikuje dopravu v regionu, ale ztěžuje to také přístup k turisticky velmi atraktivním lokalitám, jako je například Archeopark Pavlov,“ zdůvodnil zapojení kraje do snahy o co nejrychlejší zprovoznění silnice náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Romana Hanák.

Podle Hanáka má podpis smlouvy vyřešit otázku oprávnění realizovat stavbu. „To má doposud obec Dolní Věstonice. Po podpisu smlouvy by mohl komunikaci opravit kraj prostřednictvím své organizace Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje,“ vysvětlil náměstek hejtmana s tím, že stavební úpravy zajištěné krajem budou v převážné většině součástí pozemků, které vlastní obec, a ta bude zavázána k jejich údržbě.

Radní také schválili vypsání veřejné zakázky na zhotovení projektové dokumentace k provedení stavby. „Ta naváže na dokončení konceptu dokumentace pro stavební povolení,“ dodal Hanák, podle kterého kraj vyhradil na zakázku necelého půl milionu korun. „Přípravu dokumentace očekáváme letos v dubnu,“ uzavřel náměstek.




portret Roman Hanak

Roman HANÁK


Jako náměstek hejtmana Jihomoravského kraje dělá Roman Hanák, co může, aby se lidem po jižní Moravě pohodlně a bezpečně cestovalo. Z pozice předsedy Krajského výkonného výboru pak ručí za to, že vše v jihomoravské ČSSD šlape tak, jak má. Pořád také pracuje pro své rodné Kobeřice, kde je starostou. A navíc i bloguje. O regionu, dopravě, politice... Prostě o věcech, které ho zajímají, kterým rozumí a které každý den řeší.

  Nadcházející akce:

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející kalendar-akci.


obalka  NEWSLETTER
newsletter
newsletter

Newsletter

Děkuji Vám za zájem o odběr mého newsletteru. Asi Vás stejně jako mě zajímá pohodlná a bezpečná doprava v Jihomoravském kraji, dění v sociální demokracii nebo v Kobeřicích u Brna, kde starostuji. Přesně o tom Vás budu informovat. A nebojte, také nesnáším spam. Zprávu ode mě proto čekejte maximálně jednou za čtrnáct dní.

* povinné udaje
* E-mail:
Jméno:
Příjmení:
Město: