Jihomoravský kraj pomůže Ždánicím se stavbou nového autobusového nádraží. Dá na něj milion

Autobusové nádraží ve Ždánicích stojí u křížení silnic na Bučovice a Kyjov už od roku 1976 a v pracovní dny tu projede přes 90 spojů. Stará zastávka však již nevyhovuje provozu a hustotě autobusové dopravy ani moderním standardům. Proto Jihomoravský kraj přispěje městu milion korun na jeho rekonstrukci, při které se opraví i navazující parkoviště. Dnes (12. října) o tom na svém zasedání rozhodli jihomoravští radní.

„Zbudují se zde tři nová stanoviště, jedno pro výstup a dvě pro nástup. Nové nádraží bude splňovat i požadavky na bezbariérovost. Dojde k jednoznačnému vymezení ploch pro chodce, pro dopravu a míst pro přecházení. Vybudují se i veřejné toalety a u obou nástupišť osadí stavbaři i přístřešky pro cestující,“ shrnul proměnu nádraží náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák s tím, že úprav se dočká i parčík, který je nedílnou součástí celého areálu. „Budou zde osazeny lavičky a odpadkové koše. Celý prostor bude také nově osvětlen,“ doplnil Hanák.

Spolu s rekonstrukcí nádraží opraví dělníci i přilehlé parkoviště, které bude nově řešeno formou Park & Ride. „Umožní tak cestujícím zaparkovat automobil a pokračovat veřejnou dopravou Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje. Přestavbou vznikne i prostor pro odstavení dvou autobusů,“ řekl Hanák. Celý projekt přijde na přibližně osm milionů korun.




portret Roman Hanak

Roman HANÁK


Jako náměstek hejtmana Jihomoravského kraje dělá Roman Hanák, co může, aby se lidem po jižní Moravě pohodlně a bezpečně cestovalo. Z pozice předsedy Krajského výkonného výboru pak ručí za to, že vše v jihomoravské ČSSD šlape tak, jak má. Pořád také pracuje pro své rodné Kobeřice, kde je starostou. A navíc i bloguje. O regionu, dopravě, politice... Prostě o věcech, které ho zajímají, kterým rozumí a které každý den řeší.

  Nadcházející akce:

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející kalendar-akci.


obalka  NEWSLETTER
newsletter
newsletter

Newsletter

Děkuji Vám za zájem o odběr mého newsletteru. Asi Vás stejně jako mě zajímá pohodlná a bezpečná doprava v Jihomoravském kraji, dění v sociální demokracii nebo v Kobeřicích u Brna, kde starostuji. Přesně o tom Vás budu informovat. A nebojte, také nesnáším spam. Zprávu ode mě proto čekejte maximálně jednou za čtrnáct dní.

* povinné udaje
* E-mail:
Jméno:
Příjmení:
Město: