Jihomoravský kraj má novou Radu. ČSSD se postará o dopravu, zdravotnictví, sociální služby a kulturu

Silný mandát dnes (16. 11. 2016) na svém ustanovujícím zasedání udělili zastupitelé Jihomoravského kraje nové Radě. Sociální demokracie v ní zodpovídá za oblasti dopravy, zdravotnictví, sociálních věcí a rodinné politiky, kultury a památkové péče. „Těším se na další práci pro kraj a na to, co jak věřím, budou čtyři velmi produktivní roky,“ komentoval výsledek zasedání 1. náměstek hejtmana Jihomoravského kraje a předseda Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Hanák.

Hanák zároveň dodal, že je spokojený s tím, jaké resorty v nové Radě sociální demokracie získala. „Odpovídá to tomu, co jsme i v našem předvolebním programu označovali za jedny z hlavních pilířů naší politiky na jižní Moravě,“ uvedl.

Priority pro něj a jeho stranické kolegy v novém funkčním období jsou podle Hanáka jasné. „Chceme navázat na úspěchy předchozích let. V dopravě jsou to hlavně rostoucí investice do rekonstrukcí silnic II. a III. tříd a zvyšování bezpečnosti a pohodlí pro řidiče i cestující v Jihomoravském kraji. Je to také úspěšné dokončení projektu elektronického odbavení cestujících, efektivní čerpání evropských fondů a hmatatelný posun v otázkách, které jižní Moravu pálí už dlouho, tedy dálnic D43, D52 a D55,“ řekl Hanák.

Ve zdravotnictví a oblasti sociálních služeb a rodinné politiky si vytyčila sociální demokracie za cíl být efektivní hrází proti privatizaci a snižování dostupnosti a kvality služeb pro občany. „Zachováme a budeme dál modernizovat síť našich krajských nemocnic. Našim hendikepovaným spoluobčanům a seniorům chceme umožnit žít aktivní život v kruhu rodiny a v případě nutnosti pro ně zajistit dostatečné kapacity pobytových služeb v přátelském a moderním prostředí. Samozřejmostí je pokračující pomoc rodinám s dětmi,“ vypočetl Hanák.

I kulturní bohatství jižní Moravy se bude nadále těšit ochraně a podpoře Jihomoravského kraje. „Budeme stále podporovat kulturní spolky, instituce a akce, díky kterým jsou naše tradice živé. Jihomoravský kraj je místem, kde se dobře žije, a k tomu neodmyslitelně patří i rozsáhlé možnosti kulturního vyžití,“ uzavřel Hanák a připojil poděkování koaličním partnerům z hnutí ANO, Starostů pro jižní Moravu, TOP 09 a Žít Brno. „Jednání předcházející vzniku Rady byla velmi konstruktivní a já věřím, že v tomto duchu se ponese naše spolupráce i v budoucnu.




portret Roman Hanak

Roman HANÁK


Jako náměstek hejtmana Jihomoravského kraje dělá Roman Hanák, co může, aby se lidem po jižní Moravě pohodlně a bezpečně cestovalo. Z pozice předsedy Krajského výkonného výboru pak ručí za to, že vše v jihomoravské ČSSD šlape tak, jak má. Pořád také pracuje pro své rodné Kobeřice, kde je starostou. A navíc i bloguje. O regionu, dopravě, politice... Prostě o věcech, které ho zajímají, kterým rozumí a které každý den řeší.

  Nadcházející akce:

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející kalendar-akci.


obalka  NEWSLETTER
newsletter
newsletter

Newsletter

Děkuji Vám za zájem o odběr mého newsletteru. Asi Vás stejně jako mě zajímá pohodlná a bezpečná doprava v Jihomoravském kraji, dění v sociální demokracii nebo v Kobeřicích u Brna, kde starostuji. Přesně o tom Vás budu informovat. A nebojte, také nesnáším spam. Zprávu ode mě proto čekejte maximálně jednou za čtrnáct dní.

* povinné udaje
* E-mail:
Jméno:
Příjmení:
Město: