Starý most mezi Ochozem u Brna a Hostěnicemi nahradí nová bezpečná konstrukce

Na nový most přes potok Říčku se mohou těšit všichni, kdo alespoň občas cestují po silnici mezi Ochozem u Brna a Hostěnicemi. Stará konstrukce je totiž v havarijním stavu. Jihomoravští silničáři ji proto zboří a od základu přebudují. Investiční akci s odhadovanou cenou 6,4 milionu korun (bez DPH) jsme dnes odsouhlasili na Radě Jihomoravského kraje. Stavební práce by mohly odstartovat už letos v září, hotovo by mělo být v červu příštího roku.

Loňská prohlídka mostu odhalila celou řadu poškození. Nosná konstrukce je zdevastovaná, ocelové nosníky a příčné trubky místy úplně zkorodované. Ve špatném stavu jsou i železobetonové okraje mostu. Zdivo spodní stavby se na různých místech hroutí. Cílem veřejné zakázky je proto odstranění původní konstrukce mostu a vybudování konstrukce nové, která bude polohově respektovat průběh koryta vodoteče a bude mít zvětšenou průtočnou kapacitu.

Na výtokové straně se navíc počítá s rozšířením mostu tak, aby po něm bylo možné provést jednostranný chodník. Ten spolu s navrženým řádným místem pro přecházení umožní vybudování bezpečných zastávek integrovaného dopravního systému na obou předpolích.

Bezpečné a pohodlné cestování po jižní Moravě Vám přeje

Roman Hanák

 




portret Roman Hanak

Roman HANÁK


Jako náměstek hejtmana Jihomoravského kraje dělá Roman Hanák, co může, aby se lidem po jižní Moravě pohodlně a bezpečně cestovalo. Z pozice předsedy Krajského výkonného výboru pak ručí za to, že vše v jihomoravské ČSSD šlape tak, jak má. Pořád také pracuje pro své rodné Kobeřice, kde je starostou. A navíc i bloguje. O regionu, dopravě, politice... Prostě o věcech, které ho zajímají, kterým rozumí a které každý den řeší.

  Nadcházející akce:

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející kalendar-akci.


obalka  NEWSLETTER
newsletter
newsletter

Newsletter

Děkuji Vám za zájem o odběr mého newsletteru. Asi Vás stejně jako mě zajímá pohodlná a bezpečná doprava v Jihomoravském kraji, dění v sociální demokracii nebo v Kobeřicích u Brna, kde starostuji. Přesně o tom Vás budu informovat. A nebojte, také nesnáším spam. Zprávu ode mě proto čekejte maximálně jednou za čtrnáct dní.

* povinné udaje
* E-mail:
Jméno:
Příjmení:
Město: