Přes dva miliony korun na dopravní hřiště poputují do Pohořelic, Blanska a Břeclavi

Podpora, která má smysl. To jsou podle mě dotace na dopravní hřiště pro děti. Dnes jsme schválili příspěvky hned na tři projekty z tohoto ranku. Nové hřiště díky nim vznikne v Pohořelicích. Ta v Blansku a Břeclavi získají sklady, učebnu nebo třeba sociální zázemí. Dohromady na to z krajského rozpočtu poputuje dva a čtvrt milionu korun.

V Jihomoravském kraji podporujeme dopravních hřiště opravdu dlouhodobě. Naším cílem je, aby v každé obci s rozšířenou působností jedno takové bylo. Úplně nové začnou stavět v Pohořelicích na ulici Dlouhá. Nejdřív město hřiště oplotí a zbuduje první část, která bude zahrnovat světelnou křižovatku i s chodníky a přechody pro chodce. Součástí bude i oddechové hřiště pro děti. Za kraj dáme milion korun.

Půl milionem korun jsme v loňském roce podpořili i rekonstrukci blanenského dopravního hřiště. A dalšího půl milionu přispějeme z krajského rozpočtu letos. Peníze poslouží na výstavbu pěti montovaných modulů, ve kterých se budou skladovat jízdní kola, přenosné značky, překážky a další vybavení pro výuku.

Nové zázemí dostane díky dotaci i dopravní hřiště v Břeclavi, které město s pomocí kraje zbudovalo mezi lety 2013 a 2014. Tentokrát se jedná o výstavbu učebny, skladu a sociálního zařízení, díky kterému bude moci hřiště komplexně sloužit svému účelu a přímo na místě bude možné vyučovat nejen praxi, ale i teorii. Přispějeme 750 tisíc korun.

Dotacemi na hřiště ale podpora Jihomoravského kraje pro dopravní výchovu neskončí. Na dnešním zasedání zastupitelstva jsme odklepli i příspěvek ve výši 250 tisíc korun na obnovu vybavení mobilní učebny Centra AMAVET. Za tyto peníze se pořídí dataprojektor a 11 notebooků, z nichž 10 bude určeno přímo pro práci dětí a jeden využije lektor.

Mimochodem, chystám pro vás ještě jedno zajímavé číslo – kolik a kde všude jsme přispěli na dopravní hřiště za posledních osm let. Budete si na něj ale muset ještě chvíli počkat. Spočítat to všechno je docela fuška.

Krásný den Vám přeje

Roman Hanák




portret Roman Hanak

Roman HANÁK


Jako náměstek hejtmana Jihomoravského kraje dělá Roman Hanák, co může, aby se lidem po jižní Moravě pohodlně a bezpečně cestovalo. Z pozice předsedy Krajského výkonného výboru pak ručí za to, že vše v jihomoravské ČSSD šlape tak, jak má. Pořád také pracuje pro své rodné Kobeřice, kde je starostou. A navíc i bloguje. O regionu, dopravě, politice... Prostě o věcech, které ho zajímají, kterým rozumí a které každý den řeší.

  Nadcházející akce:

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející kalendar-akci.


obalka  NEWSLETTER
newsletter
newsletter

Newsletter

Děkuji Vám za zájem o odběr mého newsletteru. Asi Vás stejně jako mě zajímá pohodlná a bezpečná doprava v Jihomoravském kraji, dění v sociální demokracii nebo v Kobeřicích u Brna, kde starostuji. Přesně o tom Vás budu informovat. A nebojte, také nesnáším spam. Zprávu ode mě proto čekejte maximálně jednou za čtrnáct dní.

* povinné udaje
* E-mail:
Jméno:
Příjmení:
Město: